У зв’язку зі змінами в організаційній структурі університету та
відповідно до рішення Вченої ради університету від 03 вересня 2021 року
(протокол №1) оновлення відомостей на сайті не здійснюється!
Переглянути відомості про оновлені структурні підрозділи можна за посиланням:

fmif.npu.edu.ua

   

Нижник Володимир Григорович, випускник 1970 року 

Професор кафедри методики навчання фізики та астрономії

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нижник Володимир Григорович народився 10 лютого 1947 році в селі Михалівка Драбівського району Полтавської області.

Захистив кандидатську дисертацію «Формування вимірювальних умінь і навичок учнів на уроках фізики», кандидат педагогічних наук зі спеціальності 13.00.02 – теорія і методика навчання (фізика)  (1981), доцент (1983), професор кафедри методики фізики (2008).

Закінчив фізико-математичний факультет Київського державного педагогічного інституту імені О.М.Горького в 1970 році. З 1970 по 1972 рік працював учителем фізики в Згурівській середній школі Київської області, в 1972-1974 роках навчався в аспірантурі при кафедрі методики фізики КДПІ імені Горького, з 1974 року – асистент кафедри, з 1981року  – доцент, з 2007 року – професор кафедри теорії та методики навчання фізики і астрономії. У 1984-2004 роках був проректором з вечірньої та заочної форм навчання.

Професор Нижник В.Г. працює на кафедрі з 1973 року. Проводить всі види занять з дисциплін «методика навчання фізики» у вищій та середній школах і «методика навчання астрономії» із бакалаврами, спеціалістами та магістрами, керує виконанням курсових, дипломних та магістерських робіт.

Розробляє систему дидактичних засобів з фізики і астрономії та методику комплексного використання дидактичних засобів. Розробив методику обробки результатів вимірювань в демонстраційному та лабораторному експериментах, створив систему роздавальних дидактичних матеріалів з символічною наочністю для формування  вимірювальних умінь і навичок учнів.

Підготував двох кандидатів педагогічних наук з методики навчання фізики.

Нагороджений значком «Відмінник народної освіти», знаком «Василь Сухомлинський» та Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

   

Розклад  

   

Авторизація  

   

Вакансії в закладах освіти