У зв’язку зі змінами в організаційній структурі університету та
відповідно до рішення Вченої ради університету від 03 вересня 2021 року
(протокол №1) оновлення відомостей на сайті не здійснюється!
Переглянути відомості про оновлені структурні підрозділи можна за посиланням:

fmif.npu.edu.ua

   

Сиротюк Володимир Дмитрович, випускник 1983 року

завідувач кафедри методики навчання фізика та астрономії

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Народився 6 серпня 1959 року в селі Сильно Любомльського району Волинської області.

Захистив кандидатську дисертацію «Комплексне використання засобів наочності на уроках фізики в 7-9 класах середньої школи» (1998) та докторську дисертацію «Теоретико-методичні засади використання дидактичних засобів у навчанні фізики в школах інтенсивної педагогічної корекції» зі спеціальності 13.00.02 – теорія і методика навчання (фізика), доктор педагогічних наук (2006), професор (2007).

Закінчив Київський державний  педагогічний інститут імені О.М.Горького, фізико-математичний факультет у 1983 році; аспірантуру в 1991 році і докторантуру в 2004 році на кафедрі методики фізики Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова.

З 1991 до 1992 року перебував на посаді асистента кафедри методики фізики, з 1992 до 2000 року – на посаді старшого викладача. З 2000 до 2001 року і з 2004 до 2006 року – доцент кафедри, з 2006 року  – завідувач кафедри методики фізики. Відмінник освіти України (2002). Є вченим секретарем та членом спеціалізованих вчених рад в Національному педагогічному університеті імені М.П.Драгоманова, головним редактором журналу «Фізика та астрономія в школі» та «Наукового часопису» НПУ імені М.П.Драгоманова.

Професор Сиротюк В.Д. проводить лекційні, практичні та семінарські заняття з методики навчання фізики на 3-5  курсах Фізико-математичного інституту, запропонував методику навчання фізики в школах і класах інтенсивної педагогічної корекції (для дітей із затримкою психічного розвитку), яка дала початок для наукових досліджень у даній галузі, є науковим керівником аспірантів і здобувачів. Під його керівництвом відбуваються засідання (7 на рік) постійно діючого Всеукраїнського науково-методичного семінару «Актуальні питання методики навчання фізики і астрономії в середній і вищій школі». Щорічно є заступником голови журі олімпіади юних фізиків Київської області і членом журі Всеукраїнської олімпіади юних фізиків.

Нагороджений знаком «Відмінник освіти України», знаком «Петро Могила» за розвиток вищої освіти, Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України.

   

Розклад  

   

Авторизація  

   

Вакансії в закладах освіти