У зв’язку зі змінами в організаційній структурі університету та
відповідно до рішення Вченої ради університету від 03 вересня 2021 року
(протокол №1) оновлення відомостей на сайті не здійснюється!
Переглянути відомості про оновлені структурні підрозділи можна за посиланням:

fmif.npu.edu.ua

   

 

В неділю, 4 грудня 2011 року, о 10 годині на Механіко-математичному факультеті КНУ  імені Т. Шевченка (просп. акад. Глушкова, 4-Е, ауд. 41) відбудеться  Студентська математична олімпіада імені Вільяма Ловелла Патнема.

Запрошуються всі бажаючі студенти 1-5 курсів.

 

Математична олімпіада ім. Патнема є національним змаганням з математики для студентів університетів та коледжів США і Канади, що проводиться щорічно з 1938 р. Олімпіаду названо на честь американського юриста, банкіра та філантропа Вільяма Ловелла Патнема. За роки свого існування змагання стало однією з найбільш престижних студентських олімпіад у світі. Змагання в США та Канаді адмініструє Американська математична асоціація. Змагання в Україні організує механіко-математичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка за тими ж завданнями, що й у американських учасників. Олімпіада в Україні проходить за науково-методичної та інформаційної підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України.

Учасникам олімпіади пропонується розв’язати 6 задач протягом 3 годин (частина «A») та після 1-годинної перерви ще 6 задач протягом 3 годин (частина «B»). Задачі можуть бути з області аналізу, алгебри, геометрії, теорії чисел, комбінаторики, теорії ймовірностей, диференціальних рівнянь тощо. Кожна задача оцінюється в 10 балів, причому традиційно при перевірці розв’язків найчастіше використовуються оцінки лише в 0, 1, 2, 8, 9 чи 10 балів.

Результати олімпіади враховуються при формуванні команд Київського університету на Всеукраїнську та міжнародні олімпіади.

Веб-сайт олімпіади ім. Патнема в Україні: http://putnam.ho.ua

   

Розклад  

   

Авторизація  

   

Вакансії в закладах освіти