У зв’язку зі змінами в організаційній структурі університету та
відповідно до рішення Вченої ради університету від 03 вересня 2021 року
(протокол №1) оновлення відомостей на сайті не здійснюється!
Переглянути відомості про оновлені структурні підрозділи можна за посиланням:

fmif.npu.edu.ua

   

voronoi zast З 24 по 28 вересня 2018 року в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова проходить VI Мiжнародна конференцiя з аналiтичної теорiї чисел i просторових мозаїк, присвячена 150-річчю видатного українського математика Георгія Вороного (1868 – 1908).

Організатори заходу: Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Інститут математики НАН України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Український міжнародний комітет з питань науки і культури, НАН України (м. Київ, Україна), Центр досліджень діаграм Вороного, Університет Ханьян (м. Сеул, Республіка Корея), Інститут математики Польської академії наук (м. Варшава, Республіка Польща), Благодійний фонд імені Георгія Вороного (с. Журавка, Україна).

Основна мета конференції - обмін ідеями в різних сферах науки й техніки, повʼязаних з тематикою досліджень Г.Вороного:
• Теорія чисел,
• Геометрія чисел,
• Метод Вороного підсумовування,
• Просторові мозаїки,
• Застосування діаграм Вороного в природничих науках,
• Фрактальний аналіз та фрактальна геометрія.

voronoi 1

Урочисте відкриття відбулось у конференц-залі університету за участі Першого заступника міністра освіти і науки України Володимира Ковтунця, який привітав гостей, що з’їхалися з усіх куточків світу, аби вшанувати пам’ять видатного українського математика Георгія Вороного. Відкрили конференцію проректор з наукової роботи Григорій Торбін та декан фізико-математичного факультету НПУ імені М. П. Драгоманова Микола Працьовитий, передавши вітання від ректора університету Віктора Андрущенка, а також від Комітету з питань освіти та науки Верховної ради України та  Наукового товариства імені Т. Шевченка (США). Окрема вдячність була адресована Галині Ситі за невтомну роботу в організації та підтримці традицій у проведенні конференції, присвяченій Георгію Вороному.

voronoi 2

На конференцію завітали представники 14 країн світу: Еквадору (Francesc Anton Castro from School of Mathematical Sciences and Information Technology, Yachay Tech University), Швеції (Rikard Bøgvad from Math. Stockholm University), США (Sergiy Butenko from Texas A&M University), Франції (Driss Essouabri from Lyon Univ., Jean Monnet University and Institut Camille Jordan), Нідерландів (Vincent Icke from Universiteit Leiden Sterrewacht), Південної Кореї (Deok-Soo Kim from Hanyang University), Таїланду (Vichian Laohakosol and Pattira Ruengsinsub from Kasetsart University), Польщі (Bill Mance from Adam Mickiewicz University) та ін.

voronoi 6

Учасників конференції також привітав Посол Республіки Корея Лі Янг-Гу, який взяв участь у заходах конференції та ознайомився зі славетною історію та здобутками драгоманівського університету.

voronoi

Також відвала науковий захід та побажала усім присутнім конструктивного діалогу та плідної співпраці радник Посольства Республіки Польща в Україні, керівник сектору науки та освіти Емілія Ясюк. 

voronoi 7

На пленарному засіданні першим доповідав директор Дослідницького центру з молекулярної геометрії та діаграм Вороного при Ханьянському університеті (Сеул, Південна Корея) професор Deok-Soo Kim (тема виступу – «Molecular geometry and its operating system: An emerging application of Voronoi diagrams»).

voronoi 4

На урочисте відкриття конференції завітала і представниця роду Вороних, яка висловила вдячність від усієї родини і зауважила, що Георгій Вороний відомий у всьому світі, проте найбільше його шанують і пам’ятають саме в Україні.

voronoi 5

Конференція триватиме до 28 вересня, тож побажаємо її учасникам плідної роботи та цікавих дискусій.

voronoi zast

   

Розклад  

   

Авторизація  

   

Вакансії в закладах освіти